اینترنت اشیا بهعنوان مرحلهای اصلی در تکامل فضای مجازی که حریم خصوصی را دربر میگیرد،
در آیندهای نزدیک فراگیر میشود که لزوم آمادگی و برنامهریزی در رابطه با چگونگی مواجهه با آن، بر عهده مسئولان فرهنگی و فناوری کشور است.
اینترنتِ اشیاء (Internet of Things) مفهومی جدید در دنیای فناوری و ارتباطات است. فعالیت در حوزهی فناوری اینترنت اشیاء از اوایل دهه ۹۰ میلادی آغاز شد، اما اصطلاح "اینترنت اشیاء" را کوین اشتون در سال ۱۹۹۹ ارائه کرد. به طور کلی دنیایی در آن هر چیزی، از جمله اشیا بی جان، برای خود هویت دیجیتال داشته باشند و به کامپیوترها و تلفن های هوشمند اجازه دهند آن ها را سازماندهی و مدیریت کنند اینترنت اشیاء نام دارند. اریک فیسچر، متخصص آمریکایی در زمینه دانش و فناوری، به تحلیل اینترنت اشیا «Internet Of Things» پرداخته است که نتایج آن توسط مرکز تحقیقات کنگره آمریکا منتشر شده است.
اریک فیسچر در حوزه اینترنت اشیاء (IoT) به شبکهای از اشیاء اشاره میکند که میتوانند (با کمک کامپیوتر و از طریق ارتباط اینترنتی) با سایر اشیاء ارتباط برقرار کنند. "اشیاء" میتواند شامل هر "چیزی" باشد که قابلیت جمع آوری دادهها، کنترل شدن و یا ارتباط از راه دور را داشته باشد. به عنوان نمونه خودروها، اسباب و وسایل مختلف خانگی، ابزارآلات پزشکی، شبکههای الکتریکی، ابزارآلات مختلف صنعتی و ساختمانی و ... مثالهایی از این "اشیاء" هستند با اجرای اینترنت اشیاء در نهایت ممکن است محیط پیرامون بشر به چیزی شبیه آنچه در فیلم ها و داستان های تخیلی اشاره می شود نزدیک شود . اینترنت اشیاء ظرفیت ساخت یک زندگی، تجارت و محیط کاری توأم با تولید و بهرهوری بیشتر را به ارمغان خواهد آورد.
گیتی فراز پیشرو با استفاده از تکنولوژی سیگنال در حوزه اینترنت اشیاء فعالیت خود را آغاز کرده است و در زمینه های همچون:
- مسیریابی در مراکز اداری و تجاری (ساختمان¬های سرپوشیده) ^
- ردیابی و پیدا کردن افراد در سازمان¬ها و ادارات جهت نظارت بر آن¬ها ^
- اطلاع رسانی کامل از مزاکز تجاری با استفاده از وب کیوسک ^
- انجام تحلیل های مکانی کسب و کار و تخمین جریان عبور و مرور بازدیدکنندگان در مراکز خرید، موزه¬ها، فرودگاه ها^
- ردیابی افراد سالخورده ^